top of page

  • nomepin

Рекомендації на день(25.04.24)

Запропонуйте дитині подивитися відео та написати букву «Т»



За допомогою пропису нехай дитина попрактикується писати дану літеру.

Проведіть із дитиною бесіду «Пасіка та її мешканці»

Цікаві факти про бджолу

Бджоли – найближчі родичі оси та мурахи.

У бджіл 5 очей. Три у верхній частині голови і два попереду.

Це єдина комаха, яка виробляє їжу, яку їдять люди.

Крила у бджіл здійснюють приблизно 11400 рухів на хвилину, внаслідок чого при їх польоті можна почути характерне дзизчання.

Медоносна бджола відвідує від 50 до 100 квітів за 1 виліт.

Медоносні бджоли спілкуються одна з одною «танцюючи».

У бджіл дуже сильно розвинений нюх. Вони здатні відчувати аромат квітів на відстані 1 кілометр.


Користь бджіл

Бджоли відіграють найбільшу роль в опиленні квітів. А через опилення, квіти розмножуються. Це означає, що без бджіл квітів би взагалі не було. У кожної бджілки на передніх лапках є щіточки, на які вони збирають пилок. А на задніх лапках – спеціальний кошик для його перенесення. Коли пилок та нектар змішуються разом – утворюється в’язка рідина, яку бджілки складають у стільники. Там формується мед.

 Чим харчуються бджоли

Бджоли харчуються пилком та нектаром квіток, який вони висмоктують довгим хоботком. А от взимку бджоли харчуються медом, який вони зібрали в теплу пору року. Вони утворюють щільний клубок у своєму вулику, щоб тримати матку і себе у теплі.

 Помешкання бджіл

Вулик бджоли утворюються зі стільників. Тобто весь будинок бджілки – суцільні цеглинки з меду. Кожен вулик може вміщувати в собі біля 40 000 комашок! Така велика родина бджіл є окремою країною зі своєю королевою та політичним устроєм. Одні працюють (приносять до вулику пилок та нектар), другі виховують діточок (годують їх нектаром), треті будують стільники (з суміші нектару та пилка), в яких потім народжуватимуться і житимуть нові бджілки, четверті, чи-то четверта – королева – народжує дітей – нових працьовитих мешканців своєї країни.



0 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Рекомендації на день(07.05.24)

Проведіть спостереження за молодою травичкою та квітами(з вікна) Орієнтовні запитання для спостереження: Нагадай, який зараз місяць? А пора року? Які зміни в природі ти помічаєш із минулого спостереже

bottom of page