top of page

  • nomepin

Весело нам біля води(29.05.24)

Давайте відправимося із вами на берег річки або моря, уявили?

Гра «Хвиля». Запросіть дитину взятися за краї синьої хустки чи шматка тканини і зробити хвилі різної сили, зображуючи різні стани моря.Узагальнююча розмова про особливості життя водойм на землі: у якому вигляді живе вода на землі? Що більше –море чи озеро? Море чи океан? Ріка чи струмок? У яких водоймах вода солона? Чому треба берегти воду? Чому не можназасмічувати водойми? Хто працює на воді? Як можна відпочивати на водоймах? Де і як відпочивали діти?

. Запросіть дитину розглянути сюжетну картину «Відпочинок на березі»:


Що відбувається на картині? Про кого можна сказати, що його поведінка небезпечна? Як можна розважатися на березі? Які звуки можна почути на березі? Де, в якому місці на картині їм би хотілося опинитися? Обсудіть, на якому узбережжі дітям хотілося б уявити свійвідпочинок і пограти в це на березі моря чи річки?




Прочитайте казку «Пригоди піщинки». Після читання запропонуйте дітям обговорити, на когоперетворилася маленька піщинка. Чому її можна назвати сміливою і допитливою? Кого зустріла піщинка на своємушляху? Які небезпеки могли з нею відбутися? Запросіть дітей прочитати з батьками казку Джулії Доналдсон «Равлик і кит” і визначити, чим історія равлика схожа на історію піщинки.




Приготування шпажок зі шматочками хліба та яблук для влаштування пікніку під час гри у відпочинок на березі. Допоможіть дітям розлити у стаканчики сік та запропонувати пікнік на килимку. Зверніть увагу дітей на необхідність прибрати за собою сміття після пікніку.



Прибирання .Обов’язковим моментом гри є, на фазі її закінчення, організація прибирання наслідків відпочинку на березі. Спонукайте дітей пояснити, чому і як треба прибирати наслідки відпочинку, а також виявити активність у прибиранні

0 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Comentarios


bottom of page