top of page

  • nomepin

Рекомендації на день(27.10.23)

Трудова діяльність:

Самообслуговування:

- одягання - роздягання;

- утримання в порядку одягу і взуття.

- удосконалення умінь самостійно одягатися, роздягатися, охайно складати одяг і мовлення; вчити просушувати мокру після прогулянки одяг;

- вчити самостійно чи з допомогою дорослого підтримувати одяг у порядок.

Спостереження за перелітними птахами:

Води зашуміли швидкого струмка, Птахи відлітають у теплі краї.

Дорослий задає дитині питання.

• Які птахи відлітають у теплі краї?

• Навіщо вони це роблять?

Птахи збираються в зграї, літають низько над землею. Це означає, що скоро вони відлетять у вирій. Першими це зроблять ластівки, оскільки з настанням холодів зникають комахи, яких вони ловлять на льоту. Останніми відлітають качки, гуси, журавлі, оскільки водойми починають замерзати, і вони не можуть знайти корм у воді.

Дорослий пропонує дитині закінчити речення:

• Горобець маленький, а журавель… (великий).

Качка сіра, а лебідь … (білий).

Дослід «Властивості сонячних променів»

Хід досліду: В сонячний день на прогулянці намочити гумові м'ячі, покласти на сонце і поспостерігати, як вони будуть висихати.

Запропонувати помацати стінки будинку на сонячній стороні і на тіньовий. Запитати, чому в тіні стіна холодна, а на сонці тепла. Запропонувати підставити долоні сонечку, відчути, як вони нагріваються.

Дидактична гра «Дізнайся, чий лист».

Мета: вчити впізнавати рослина по листу (назвати рослину по листу і знайти його в природі).

Хід гри: На прогулянці зібрати опале листя з дерев, чагарників. Показати дитині, запропонувати дізнатися, з якого дерева і знайти схожість з опалим листям.

Рухлива гра «До названого дереву біжи».

Мета: тренувати у швидкому знаходженні названого дерева.

Хід гри: Вибирається ведучий. Він називає дерево, дитина повинна уважно слухати, яке дерево названо, і відповідно з цим перебігати від одного дерева до іншого. Ведучий уважно стежить за дітьми, хто не побіжить до того дерева, відводить на лавку штрафників.

Рухлива гра «Замри».

Мета: вчити розуміти схематичне зображення пози людини.

Хід гри: Всі повинні пересуватися по майданчику, а по команді ведучого «Раз, два, три, замри» - зупинитися. Вимовляючи ці слова, дорослий показує дитині одну з карток зі схематичним зображенням пози людини. Хлопці повинні завмерти в тій же позі. Той, хто прийме неправильну позу, вибуває з гри.

0 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Рекомендації на день(24.04.24)

Проведіть спостереження за погодою: Подивіться у вікно та разом із дитиною спробуйте описати погоду, яка зараз на вулиці. Орієнтовні питання для спостереження: Чи дує вітер? Якщо так – чи сильно? Як м

bottom of page