top of page

  • nomepin

Рекомендації на день(22.12.23)

УВАГА НА КАРТИНКУ

Підходить для віку: 4-5 років. Улюблені книги малюків зазвичай містять велику кількість картинок. Для цієї гри підійдуть малюнки, на яких зображено багато різних предметів. Ви кажете: «Я бачу на цій картинці щось червоне. Воно не вміє говорити (як варіант – ходити, їздити, немає ручок тощо)». Завдання дитини – відгадати предмет. Ролями можна змінитись.


МЕМОРІ

Підходить для віку: 4-7 років. Ідеї ігор оточують вас навіть у межах однієї кімнати, тому з дітьми вдома можна розвивати будь-які розумові процеси навіть за допомогою звичайних іграшок. Візьміть кілька предметів (ляльку, м’яку іграшку, м’яч, кубик тощо), розкладіть їх у довільному порядку. Попросіть дитину запам’ятати, які іграшки вона бачила, і відвернутися. Поміняйте їх місцями або заберіть одну та запитайте, що змінилося. Завдання можна ускладнювати, коли малюк трохи потренується.


Трудова діяльність: прибрати іграшки на місця після гри.


Спостереження за одягом у морозну погоду

Мета: закріпити знання дітей про особливості зимового одягу, його основне призначення; розвивати вміння помічати зміни в одязі відповідно до пори року; виховувати бережливе ставлення до власного здоров’я.

Зверніть  увагу на одяг дітей та дорослих.

Запитання: Яка зараз пора року? Надворі холодно чи тепло?

Узимку буває дуже холодно, і якщо сильно замерзнути, то можна захворіти.

Запитання: Що допомагає вберегтися від холоду? Який одяг потрібен людям узимку? Чи можна в такому одязі ходити влітку? Чому? Який він?

Можна прочитати уривок із вірша Г. Бойка «Морозець».

Морозець, морозець, не щипай нам щічки.

Теплі валянки у нас, шубки й рукавички

0 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Рекомендації на день(24.04.24)

Проведіть спостереження за погодою: Подивіться у вікно та разом із дитиною спробуйте описати погоду, яка зараз на вулиці. Орієнтовні питання для спостереження: Чи дує вітер? Якщо так – чи сильно? Як м

bottom of page