top of page

  • nomepin

Рекомендації на день(01.11.23)

Трудова діяльність:

- догляд за іграшками, їх миття;

- прання лялькового одягу;

- участь у посадці квітів, в посіві насіння в куточку природи;

Рухлива гра «Замри».

Мета: вчити розуміти схематичне зображення пози людини.

Хід гри: Всі повинні пересуватися по майданчику, а по команді ведучого «Раз, два, три, замри» - зупинитися. Вимовляючи ці слова, вихователь показує дітям одну з карток зі схематичним зображенням пози людини.Діти повинні завмерти в тій же позі. Той, хто прийме неправильну позу, вибуває з гри.

Психологічні ігри:

“Упертий ослик” - гра для сором’язливих діток.

Не бійтеся, ваші діти не стануть від цієї гри маленькими упертюхами. Зате вона дасть їм досвід відстоювання своєї думки, допоможе трохи розкріпоститися. Пропонуєте дитині: давай пограємо у впертого віслюка. Ти будеш осликом. А я його господарем. Ослик у нас такий упертий, він зовсім не хоче йти по дорозі. То він тягнеться щипати травичку, то побачив метелика і біжить за нею, то влігся на дорогу. Наш ослик зовсім не слухає вмовляння господаря і не йде за ним. А коли господар просить його помовчати, раптом починає голосно кричати “Іа-іа”. Дайте дитині кілька замальовок поведінки впертого віслюка або спочатку ви побудьте осликом. А потім поміняйтеся ролями. Під час гри, поцікавтеся у дитини: а який господар у ослика, чи дає він йому відпочити, може ослик пручається, тому що сильно втомлюється? А може він боїться свого господаря?

“Генерал готує похід” - гра на розвиток зосередженості.

Особливо підходить холерикам і сангвінікам. Генерал намічає план походу, сидячи за столом. Головне створити потрібну позу: лівою рукою підпирає голову, вказівним пальчиком правої руки ведемо по карті (можна покласти справжню, можна намалювати з дитиною свою). На обличчі повна серйозність (адже ми повинні виграти цей похід): нижня губа закушена, оченята примружені. Можна пограти не в генерала, а в мандрівника.

Рухлива гра «М’яч через сітку»

Дайте дитині м’яч та сітку, альтернативою може бути натягнута мотузка, давайте завдання дитині перекинути м’яч над мотузкою, під нею, прокотити його, тощо



1 перегляд0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Рекомендації на день(24.04.24)

Проведіть спостереження за погодою: Подивіться у вікно та разом із дитиною спробуйте описати погоду, яка зараз на вулиці. Орієнтовні питання для спостереження: Чи дує вітер? Якщо так – чи сильно? Як м

bottom of page