top of page

  • nomepin

Рекомендації на день(09.05.24)

Проведіть ранкову гімнастику «Веселі ведмежата», починайте кожен ваш день із цієї гімнастики.



Праця в природі та спостереження:

Запропонуйте дитині подивитися на насіння різних квітів, описати його. Після цього запропонуйте посадити декілька зернят в пластикові стаканчики та спостерігати за тим, як вони будуть рости.

Завданням для дитини буде поливання квітки щодня.

Проведіть спостереження за птахами.



Розкажіть, що термін прильоту птахів пов'язаний із умовами їхнього існування. Раніше за всіх повертаються птахи, які можуть живитися на таловинах. Водоплавні птахи прилітають тоді, коли водойми очищаються від криги, комахоїдні — коли з'являються саме ті комахи, якими вони живляться.

    Першими з'являються шпаки. Майже одночасно з ними прилітають жайворонки. Через кілька днів після них повертаються самці зябликів. Співати вони починають після прильоту самок.

     Приліт ластівок і серпокрильців збігається з появою літаючих двокрилих — мух і комарів, що є основною їх поживою. Запропонувати послухати голоси птахів. Розкажіть, що пташкам стало тепло, але земля ще повністю не відтанула, їм нічого їсти: немає ні травички, ні черв'ячків, ні комашок. Запропонуйте погодувати птахів. Обговорити будову тіла птахів. Знайти різницю між зимуючими і перелітними птахами, пригадати їх назви. Постежити за шпаками, запитати, як називаються будиночки шпаків.

Орієнтовні запитання:

Яких птахів ти знаєш?

Чим вони відрізняються?

Як ти гадаєш – що пташки роблять навесні? Поглянь за вікно – що вони роблять на дереві?  (голуби гріються на сонечку, воркують; горобці купаються в калюжах, цвірінчать)

Дидактична гра “Хто більше назве дій?” Що роблять птахи навесні?  (прилітають, повертаються в рідні краї, в'ють гнізда, поселяються в шпаківнях, виводять пташенят і т.. д).

Подивіться відео та ознайомте дитину із різноманітними птахами:



Запропонуйте дитині зробити малюнок у техніці «Ниткографія»



Прочитайте разом із дитиною вірш О.Олеся «Весняночка»


1 перегляд0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page