top of page

  • nomepin

Як ми пізнаємо світ(15.02.24)

 - Доброго ранку, діти! Ми дізнаємось кожного дня багато різноманітної інформації: щось чуємо, щось бачимо, відчуваємо. Скажіть, а що допомагає людині виконувати ці дії? Які органи беруть участь у пізнанні нового?

- Правильно, це органи чуття людини! Згадайте, які органи називають органами чуття та які саме дії вони виконують, переглянувши відео:

Відеофрагмент «Органи чуття»



- Молодці! Перевірте, як ви запам’ятали ці знання,  у наступній вправі. Погляньте навколо себе, згадайте та намалюйте біля кожного органу, що саме воно може сприймати. Наприклад, очі бачать дерево, стіл, книгу і т.п.

 

- Цікаво, а чи можуть органи чуття робити щось незвичне, як ви гадаєте? Наприклад, всі ми знаємо, що ніс вдихає та видихає повітря, відчуває запахи, а чи може він бачити? Чи зможе він малювати? Спробуйте перевірити!

Малювання носом

Завдання: намалювати носом коло, трикутник, квадрат, будиночок, квіточку.

- Діти, так, у кожного органу є своя задача, вони не переплутаються, а ось слова, що позначають деякі наші органи можуть бути дуже цікавими й заплутувати вас. Як? А ось подивіться уважно на картинки та дізнаєтесь, що слово «ручка» може позначати не тільки частину тіла людини. Такі слова називають «багатозначні», тобто такі, які можуть позначати кілька різних речей.

Розгляд картинок «Багатозначні слова»

Розгляньте картинки, можливо ви зможете доповнити та згадати ще більше значень запропонованих слів?


- Як цікаво, насправді є ще багато таких слів, не тільки назв-органів. Пропоную згадати слово «мишка», яке значення вам приходить на думку? Так, це може бути маленька тваринка, а може й комп’ютерна мишка – пристрій для полегшення користування комп’ютером. Тож пропоную вам, для того, щоб добре запам’ятати про те, що існують багатозначні слова, зліпити гарну мишку-тваринку. Розминайте свої пальчики та до роботи!

Пальчикова гімнастика

Ліплення «Мишка»

Матеріали: пластилін, дощечка, стека.



2 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page