top of page

  • nomepin

Рекомендації на день(25.12.23)

Гра «прикрась ялинку»

Пропонуйте прикрасити ялинку для звірят. Але ви повинні координувати дії дитини словами «Над,під,зверху, знизу, у центрі»

Смачні цифри:

Випікайте печиво у вигляді цифр. Приготуйте тісто, дитина нехай розкочує ковбаски, а ви допомагайте складати їх у вигляді цифр. Ними можна грати, складати піраміди, розкладати у прямому та зворотному порядку і навіть складати прості приклади. Не страшно, якщо парочка знаків раптом непомітно зникне – це печиво. Як варіант, математичну випічку можна зробити і неїстівною. Зліпіть такі цифри із солоного тіста, висушіть і прикрасьте їх, а потім розкрийте лаком. Викладати приклади з цього лічильного матеріалу буде особливо приємно.

Магазин

Варіантів цієї гри кілька. Можна розкласти предмети на прилавок, встановити цінники і зробити гроші з нарізаних аркушів паперу різного розміру, тим самим повторивши рахунок. А можна попросити дитину не називати товар, який вона хоче купити, а лише давати їй опис. Так гра стане невеликим уроком розвитку мови.

Трудова діяльність: допомогти дорослим протерти пил на найнижчих полицях.

Розглядання ялинки, визначення її особливостей

Мета: закріпити знання дітей про ялинку, особливості її вигляду; виховувати бережливе ставлення до природи.

Запропонуйте дитині розглянути ялинку та звернути увагу на особливість її вигляду.

Запитання: Як називається це дерево? Чим вона відрізняється від інших дерев? Чи є у ялинки листочки? Якого кольору голочки? Чи пахнуть голочки ялинки?

1 перегляд0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page