top of page

  • nomepin

Рекомендації на день(17.11.23)


Прослухайте вірші Віри Паронової про безпеку дорожнього руху.

Передивітьсядані відеоматеріали:



Гра «Автобуси»«Автобуси» - це команди дітей «водій» і «пасажири». У 6-7 м від кожної команди ставлять прапорці. По команді «Марш!» перші гравці швидким кроком (бігти забороняється) направляються до своїх прапорців, огинають їх і повертаються в колони, де до них приєднуються другі за рахунком гравці, і разом вони знову проходить той же шлях і т.д. Відіграють тримають один одного за лікті. Коли автобус (передній гравець- «водій») повернеться на місце з повним складом пасажирів, він повинен подати сигнал свистком. Виграє команда, яка першою прибула на кінцеву зупинку.

Гра «Автоінспектор і водії»У грі беруть участь 5-6 чоловік. На майданчику для гри проводять крейдою 4-5 паралельних ліній, що означають етапи руху. Гравці (водії) ставлять свої машини (стільці) за останньою лінією і сідають на них. У водіїв є талони прав шофера (прямокутники з картону). З протилежної сторони майданчика обличчям до водіям сідає автоінспектор з табличками дорожніх знаків і ножицями в руках. Ці ножиці потрібні для просічки прав у водія-порушника. Автоінспектор по черзі показує водіям дорожні знаки. Водій, правильно пояснив, що наказує даний знак, просувається до наступної риси. Водій, який не зумів пояснити це, отримує прокол (ножицями відрізають куточок прав водія) і зауваження автоінспектора, його машина залишається на місці. Гравець, який отримав чотири проколу, вибуває з гри. Водій, який пройшов всі етапи без зауважень, стає автоінспектором, автоінспектор - водієм. Гра повторюється. Вибули з гри водії отримують нові талони прав шофера і включаються в гру.

Гра «Будь уважним!»Діти запам'ятовують, що і коли треба робити. Йдуть по колу і уважно слухають сигнали регулювальника дорожнього руху. За сигналом: «Світлофор!» - стоїмо на місці; за сигналом: «Перехід!» - крокуємо; за сигналом: «Автомобіль!» - тримаємо в руках кермо.

Гра «Веселий трамвайчик»Ми веселі трамвайчики, Ми не стрибаємо як зайчики, Ми по рейках їздимо дружно. Гей, сідай до нас, кому треба! Діти діляться на дві команди. Одна команда - трамвайчики. Водій трамвая тримає в руках обруч. Друга команда - пасажири, вони займають свої місця на зупинці. Кожен трамвай може перевезти тільки одного пасажира, який займає своє місце в обручі. Кінцева зупинка на протилежній стороні залу.

0 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page