top of page

  • nomepin

Рекомендації на день(12.12.23)

Рухлива гра « СТРИБУНЕЦЬ»

Підвісьте повітряні кульки до стелі на такій відстані, щоб дитина могла дотягнутися до них, тільки підстрибнувши. Попередньо покладіть пінопластові кульки, великі конфетті або інші легкі наповнювачі. Завдання малюка підстрибнути, вдаривши рукою по кульці, дотягнутися до нього. Можна урізноманітнити гру, взявши різнокольорові кульки і розмістивши їх на різній висоті, а потім, називаючи колір, просити дострибнути до кожного з них.

Рухлива гра « ГУЛІВЕР ТА ЛІЛІПУТИ»

Ця активність підійде для компанії дітей. Попросіть їх стати в коло і розкажіть, що кожен зможе уявити себе і дуже маленьким, і дуже великим, головне бути уважним. За командою “Ліліпути!” (Як варіант для дітей: карлики, малюки) діти повинні сісти, за командою «Гулівер!» (або «Великани») – підвестися. Перемагає у грі найуважніший.

Трудова діяльність:

Запропонуйте дитині підмести доріжки біля дома.

Спостереження за зимовим зоряним небом

Мета: поглибити знання дітей про небо, зоряні світила; розвивати спостережливість, зв’язне мовлення; виховувати естетичні почуття.

Запитання: Якого кольору небо?

Що на ньому горить?

Чи видно зірочки вдень?

Як ти гадаєш, чому?

Дидактична гар «додай слівце»

У дворі, немов жива,

Стоїть баба … (снігова).

Щоб не змерзли ручки й ніжки,

Нумо гратися у … (сніжки).

З неба падають пушинки,

Ніби зірочки, … (сніжинки).

Дидактична гра «Моя оселя»Запропонуйте дитині уявити, що вона придбала власну оселю. Для того, щоб облаштувати її – необхідно багато речей. Треба ретельно продумати, які саме речі обов’язково повинні бути в квартирі, обгрунтувати свою думку

0 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page