top of page

  • nomepin

Рекомендації на день(08.03.24)

Давайте згадаємо наш дитячий садок:

Диво-дім, диво-дім, скільки іграшок у нім!

Є багато тут малят — і дівчаток, і хлоп’ят! Гарний дім цей для діток, зветься просто — (Дитсадок)

Знає безліч казочок про слухняних діточок. (Вихователь)

Стоїть великий дім, дітлахів повний він, грають там та веселяться.

Як він називається?

(Дитячий садок)

З нами няньчиться охоче, бо сама погратись хоче.

(Няня, помічник вихователя)


Конструктивно-будівельна гра:

«Дитячий садок моєї мрії»

Мета: розвивати зорове сприймання, вміння споруджувати складніші високі будівлі: розміщувати деталі конструктора в різний спосіб — вертикально і горизонтально, замінювати їх іншими деталями; закріплювати вміння розрізняти кольори; викликати в дітей радісний настрій.

Малюємо мильними бульбашками:

Для початку зробіть мильно-фарбову суміш з гуаші (5 ст.л.), рідини для миття посуду або шампуню (1 ст.л.) і води (1 ч.л.). Опустіть у суміш трубочку для соку і подуйте так, щоб вийшла пишна піна. А тепер аркушем паперу злегка торкнемося мильних бульбашок. На ній надрукуються незвичайні форми. Тепер можна взяти в руки пензлики або фломастери і разом домалювати ці фантастичні візерунки.





Гра «Дзеркало»

Дитина ніби виглядає у дзеркало. Ви – дорослий – його відображення. Постарайтеся синхронно виконувати будь-які рухи: повільно ходити по кімнаті, підстрибувати, розводити руки, будувати гримаси та смішні пики, не торкаючись один до одного. За кілька хвилин міняємося ролями.

Бесіда під час прогулянки:

—           Назвіть сьогоднішньою день тижня, число і місяць. (Березень)

—           До якої пори року відноситься березень? (До весни)

—           Скільки у весни братів-місяців? (Три)

—           Назвіть їх по порядку. (Березень, квітень, травень)

—           З чого починається весна? (Сонечка почало пригрівати сильніше, стало тепліше)

—           Чим покрита земля? (Снігом.)

—           Чи відбулися з снігом зміни в порівнянні із зимою? (Так, сніг став темним, рихлим, з'явилися перші проталини, маленькі струмочки пробиваються з-під снігу, між деревами на снігу вода і так далі)

—           Вітер дме теплий або холодний? (Ще холодний, сирий)

—           Чи змінилися дерева? (Дерева стоять голі, але снігу на них вже немає. На гілках тополі можна побачити бруньки)

—           Що можна сказати про птахів? (Повернулися з півдня, грачі, шпаки Вони голосно кричать в парку, будують гнізда)

—           Чому відбулися в природі всі ці зміни? (Сонечко вдень почало сильніше гріти землю, тому і почав танути сніг, лід, побігли струмки)

     Розповісти дитині, що із настанням весни помітно збільшився день і стали коротші ночі. Сонце світить яскраво, піднімається на небі все вище, з кожним днем дає більше світла і тепло. Тане сніг, лід, біжать струмки, річки виходять з берегів. Умови для життя рослин і тварин стають з кожним днем кращими: набухають і розпускаються бруньки на деревах і кущіх, з'являється трава, оживають комахи, повертаються перелітні птахи, прокидаються і стають активними лісові тварини.


Трудова діяльність. Очистити від снігу свої виносні іграшки і корзину, допомогти дітям молодшої групи зібрати іграшки.


Він навколо обкрутився, подививсь і оселився.

—       Хто оселився в хатині?

—       Так, це загадка про шпака.

   Шпаки дуже корисні птахи. Вони поїдають дуже багато шкідливих комах, що нищать рослини. Тому люди приваблюють шпаків до садів, щоб вони охороняли сади від гусені, жуків і черв’яків. Для цього роблять шпаківні.




 

Дидактична гра «Як вчинити?»

Мета: розвивати у дітей ввічливе, чемне ставлення до дорослих, вміння прислухатися до їх думок та порад; розвивати увагу, логічне мислення; виховувати шанобливе ставлення до інших. Вихователь пропонує пояснити різні вчинки. Якщо не згодні з цими вчинками, то необхідно пояснити, як слід вчинити правильно.

1. До залу увійшла літня жінка, а вільного місця не було, то Наталочка поступилася їй своїм місцем.

2. Мама несе важку сумку, а Дмитрик йде поруч, та ще й весь час вередує й зупиняється.

3. Маринка грається у пісочниці, а Миколка підійшов та забрав у неї лопатку. І т. д

 

Прослухайте казку Ш.Перро «Червона шапочка»



Фізичні вправи на свіжому повітрі: стрибки через кубики. Покласти кубики

в 3 ряди по 4 в кожному на відстані 40 см один від одного. Стежити за енергійним відштовхуванням обома ногами з одночасним змахом рук та м’яким приземленням


Рухлива гра «М’яч під мотузкою» Мета: удосконалювати вміння прокочувати м’яч і підлізати під мотузкою; розвивати спритність та вміння орієнтуватися у просторі.


0 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page