top of page

  • nomepin

Рекомендації на день(05.04.24)

5 квітня день геолога.


Розкажіть дитині, що сьогодні своє професійне свято відзначають геологи, геодезисти, картографи. Уявіть себе геологами та відправтесь до вулкану:




Прослухайте та обговоріть музику Е Гріга «Хода гномів»





Ми звикли читати пригодницькі книжки, дивитися фільми та мультфільми. Але ж про неймовірні пригоди можна розповісти і мовою музики. Іноді композитори розповідають цілі музичні історії: змальовують музикою персонажі, їх характери, події, які трапилися. Тільки такі історії потрібно вміти прочитати, уявити, а ще потім дофантазувати, думати, порівнювати, і, найголовніше, уважно кілька разів слухати музику. Спробуймо! І можливо трапиться так, що історій ми придумаємо декілька: це тому, що музику кожний чує трішечки по-своєму.

Так і уявляю під музику маленькі обережні кроки. Наш герой дуже маленький, тому кроків робить багато. Його кроки квапливі та дрібні, адже треба встигнути вчасно. У музиці багато дрібних ноток: кожна нотка — маленький крок. Але все-таки наш герой топає обережно, роззирається на всі боки, час від часу зупиняється і прислухається.

Спочатку музика звучить тихо: можливо наш герой ще дуже далеко, а можливо він ще дуже невпевнений, бо потрапив у незнайоме місце. Далі музика повторюється і стає гучнішою, впевненішою. Наш герой вже близько, освоївся у новому місці, тож рухається сміливіше.

• Хто ж це може бути?

• Де наш герой іде?

• Чи один він?

Чомусь під цю музику уявляю ліс. Наш герой може бути невеличким звірятком — їжачком (той, у кого їжачок жив у кімнаті знає, як може топати це маленьке звірятко), ведмежатком, барсучком…

А можливо це казковий персонаж? Дідусь Лісовичок оглядає свої володіння? Та ні: Лісовичок — господар в лісі, тому його кроки будуть хоч і обережними (щоб нічого не пошкодити), але впевненими. Тож хто це? Гномики! Вони маленькі жителі печер, а в лісі — гості. А можливо гномики виконують доручення Гірського короля?,



Гра «Дорослі чи діти»

Називайте дитині твердження а дитина повинна плеснути в долоні один раз якщо це твердження стосується дорослого, два рази – якщо стосується дітей, три рази – коли стосується і дітей і дорослих.

- Ходять на роботу

- Бавляться з іграшками

- Ходять в школу,дитячий садок

- Їздять в автобусі

- Водять автомобіль

- Відвідують парк


Мовленнєва вправа «Що я вмію, а чого навчуся»

Запропонуйте дитині закінчити твердження

-Я вмію

Я навчуся

Я хочу навчитися



Трудова діяльність: догляд за домашніми тваринами.

2 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page