top of page

  • nomepin

Милуємось красою(05.02.24)

 - Доброго ранку, діти! У світі існує дуже багато гарних речей, вироблених людьми. Але з часом вони, на жаль, можуть губитися, ламатися, пошкоджуватися. Для того, щоб зберегти найцікавіші та найгарніші зразки мистецтва та майстерності, люди вирішили створювати місця. Як ви гадаєте, як називається таке місце? Діти, це музей!

- Музею бувають дуже різними, в залежності від того, що саме в них зберігається. Розгляньте приклади різних музеїв на картинках, поміркуйте, як вони можуть називатися?


 

    Музей Космосу

- Отже, люди бережуть, цінують та доглядають за чудовими, гарними та незвичайними іноді речами. Як ви гадаєте, а чи існує музей книги? Звісно, наприклад, в Києві є великий музей книги та друкарства, де зберігаються як дуже старовинні книги, так і сучасні, дорослі та дитячі, а також предмети, завдяки яким раніше друкували книги.

Мовленнєва гра «Скажи комплімент книзі»

Наприклад: «Книжечка, ти загадкова!»

Відповіді дітей: цікава, розумна, мудра, добра, віршована, ілюстрована, навчальна, чарівна, казкова, яскрава, гарна, різнокольорова, барвиста, пізнавальна, розвиваюча.

- Діти, а що ми бачимо, відкривши книгу? Правильно, літери! Чи пам’ятаєте ви, чим вони відрізняються від звуків? А хто знає, як називається збірник всіх літер нашої мови? Так, це абетка! І сьогодні ми з вами будемо знайомитись з першої його літерою, її іноді навіть називають головною!

- Це літера А. Ось такою гарною вона зображена на картинці:


- Діти, спробуймо розібратися які зображені слова починаються на нашу літеру. Промовляйте чітко слова та визначайте, який звук та літера перша.

Мовленнєва гра «Назви слово на літеру А»

- А щоб краще запам’ятати літеру А, я пропоную вам вдома намалювати її, зліпити з пластиліну або викласти смужечками кольорового паперу чи лічильними паличками, а можна пофантазувати й навіть зробити її з чогось незвичного.


0 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page