top of page

  • nomepin

Кухар на кухні(02.02.24)

1.Доброго ранку, шановні батьки і діти. Почніть розмову із ігрової вправи “Хочу вас почастувати”, дитина, дивлячись на картинку, обирає щось, чим хоче почастувати. Називає кого, промовляючи лагідно слова “Хочу вас почастувати…” і називає страву. І коротко говорить щось гарне про цю страву, щоб захотілося її з’їсти.


2.Запросіть дитину розповісти скільки всього вона знає про кухарську  справу і професію кухаря.

3.Проведіть ігрову вправу “Ніс, який все знає” Запропонуйте  дитині відгадати із заплющеними очима за запахом плоди, продукти, прянощі та рослини.


4. Вправа” Порівняй”. Намалюйте та порівняйте пиріжок і печиво,печиво і бублик, цукорницю і чайник, цукерки і морозиво. Чим подібні та чим відрізняються вказані страви.

5.Запросіть переглянути мультфільм ” Лисиця і Журавель“,




щоб зрозуміти, чому в Лисиці не вийшов званий обід. Нагадайте,що наступного дня в гості прийдцть батьки, то треба уникнути помилок Лисички.

– Як зрозуміли, що таке званий обід?-Як ви зрозуміли, що Лисичка хотіла пригостити Журавля?-Чому ж кашу гостя вона сама ж і з’ їла, а Журавель пішов голодним?– Який важливий урок для нас- якщо запросив, то треба зробити все так, щоб гостям було зручно і смачно.

0 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page