top of page

  • nomepin

Краса у моді(12.02.24)

- Доброго ранку, діти! Ви вже впевнилися, що якщо вміти помічати красу, то зрозумієш, що всі речі гарні по-своєму. Краса є у природі, формах та числах, декоративних елементах житла й звісно у кожній людині. Але не можна забувати й про одяг, який люди здавна намагалися зробити гарним та модним! Роздивіться картинку, чи подобається вам такий одяг? Що гарного ви помітили в ньому? Чи носять такий одяг зараз, це модно?

- Діти, як ви розумієте, що таке мода? А чи знаєте ви, що мода в одязі дуже швидко змінюються, тому навіть одяг, що ми носили ще кілька років тому, зараз може здаватися негарним, а іноді навіть смішним. Цікаву інформацію про те, як взагалі з’явився одяг, як він змінювався з часом та з чого його виготовляють, ви дізнаєтесь, переглянувши відео:

Відео «Історія одягу» та мовленнєві ігри «Одяг з чого?», «Що зайве?»



- Діти, який одяг згадувався у відео? Назвіть.

-  Так, зараз існує дуже багато різних видів одягу, а я пропоную зараз вам розгадати загадки й згадати деякий зимовий одяг.

Лютих не боїться зим, хутром вкриє нас густим. (Шуба)

Натягнiть мене на вуха –

Не злякає завiрюха!   (Шапка)

Не краватка він, не комірець,

А шию обіймати звик.

Та не завжди, а лиш тоді,

Коли бувають холоди. (Шарф)

Дидактична вправа «Знайди потрібну звукову схему»

- Молодці! А тепер спробуйте знайти до цих слів правильну звукову схему, пам’ятаючи, що голосні звуки позначаються червоним кружечком, приголосні тверді – однією рискою, а м’які – двома.


- Ви добре впоралися! За бажанням, ви можете зробити звукові схеми й до інших слів-назв одягу.

Складання речень за схемами

- А ви пам’ятаєте, що не тільки у слів є своя схема, а й самих речень теж. Слова об’єднуються між собою, про щось розповідаючи й утворюють таким чином речення.

Спробуйте скласти невеличкі речення за картинками:

- Чи зможете ви скласти речення та намалювати до нього схему? Спробуйте! Пам’ятаємо, що кожне слово в реченні, навіть дуже маленьке, позначається окремою рискою, а у кінці речення ставимо крапку.

-А наостанок, уявіть себе дизайнерами одягу та створіть свій красивий та незвичайний одяг. Сьогодні я пропоную дівчаткам зробити гарну сукню, а хлопчики можуть зробити цікаву сорочку. А можливо ви забажаєте на вихідних зробити обидві поробки? Обов’язково надсилайте фото!

Аплікація «Сукня»

Матеріали: кольоровий папір, гофропапір, серветки, клей, ножиці, фломастери.



Аплікація «Картата сорочка»

Матеріали: кольоровий папір, фломастери, ножиці, клей, серветки.



0 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page