top of page

  • nomepin

Краса мандрів(10.04.24)

Доброго ранку, діти! В нашому світі існує безліч різних видів транспорту, що можуть допомогти нам перетнути моря і океани, здолати великі відстані та навіть перелетіти високі гори. Люди завжди хотіли дізнатися більше про різні землі, побачити надзвичайну різноманітність природи нашої планети. Саме через це бажання й став з’являтися (й досі з’являється) новий транспорт.

- Чи хотіли б помандрувати? Де б ви хотіли побувати, що побачити?

-Перегляньте відео, що розкаже та покаже вам, чому багатьом людям так подобається подорожувати:

Відео «Що таке подорож? Я – мандрівник!»



- Отже, в невелику подорож можна рушити й пішки, але краще все ж таки обрати певний вид транспорту. Згадайте різні його види, який з них краще обрати для яких подорожей, на вашу думку?

Дидактична гра «Вибери транспорт»



- Добре, тепер ви згадали багато різного транспорту й він навіть вишикувався перед нами в лінії, але в кожній лінії закрався один зайвий, не схожий на інших, транспорт. Знайдіть його у наступній грі:

Дидактична гра «Четвертий зайвий»

- Молодці! Отже, транспорт є, але щоб подорожувати, потрібно взяти з собою необхідні речі. Які це можуть бути речі?

Дидактична гра «Що взяти із собою в похід?»



- Тепер ви знаєте, що подорожі – це відмінна можливість дізнатися та побачити різні чудові місця нашої планети. Комусь більше подобається збиратися в гори, а когось зачаровує безмежна пустеля. Відвідуючи такі місця, люди хочуть все більше й більше пізнавати місцевість, тому придумують різні способи для цього. Так з’являється новий транспорт, спорядження, а іноді й нові види спорту. Розгляньте уважно картинки, чи знаєте, як називаються зображені дії на них?

Сафарі – це спостереження за дикими тваринами в їх природному місці проживання. Зазвичай люди пересуваються в таких місцях на таких автомобілях.

Парусна регата – це спортивні змагання, командні перегони парусних яхт.

Дайвінг – це пірнання, один зі способів підводного плавання, в якому пірнальник (дайвер) використовує спеціальні засоби для дихання.

Сноубординг – це вид спорту, що полягає в спуску із засніжених схилів і гір на спеціальному снаряді – сноуборді.

- Ось такі дивовижно гарні місця є на нашій планеті, тому не дивно, що так багато людей мріють мандрувати. Розкажіть, які місця вам подобаються найбільше? Куди ви обов’язково хочете потрапити та що вам для цього може знадобитись?

0 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page