top of page

  • nomepin

Запитуй, щоб дізнатися(13.02.24)

- Доброго ранку, діти! В нашому світі стільки цікавого, кожної хвилини можна дізнаватися щось нове! Розкажіть, про що б ви хотіли дізнатися більше? А що потрібно зробити, щоб щось дізнатись?

- Поміркуйте, а чи допомагають в пізнанні питання? Яким чином? А яким чином, окрім слів-питань, можна про щось запитати? Послухайте, які цікаві запитання є у вікторині, вони іноді можуть й заплутати, спробуйте дати правильну відповідь «Правда чи неправда?»

Цікава вікторина «Про усе на світі»



Ще більше різних цікавих вікторин ви можете знайти за посиланням - https://pustunchik.ua/ua/checkyourself/viktoriny

- Ось так питання дозволяють дізнатися щось нове та перевірити правдивість чогось. Цікавим видом запитань є загадки, де треба почути певні слова в запитанні, що підкажуть правильну відповідь.

- Спробуйте відгадати загадки та знайти слова протилежні за значенням. Скажіть,  які слова підштовхнули вас до відгадки?



- А в наступній грі пропоную вам знайти зайве слово, для цього потрібно розглянути речі й поставити питання: «Що є спільного в них, а що чим відрізняється?» Поясніть свої відповіді.

Дидактична гра «Знайди зайве»



- Молодці! Інколи для того, щоб зрозуміти щось, наприклад значення речей, настрій, подію, картину, потрібно лише поставити питання. Але поставити їх треба правильно, розгляньте цікаву картину художниці, які питання виникають в вас?

 Розгляд ілюстрації А. Черненко «Равлик»

- Спробуйте розказати про картину за допомогою запитань, що задають знавці:

- Хто?

- Що?

- Де?

- Коли?

- Як?

4 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page