top of page

  • nomepin

День бабака(02.02.24)


Запрошуємо до участі у творчому конкурсі "Зимова казка"



Запрошуємо Вас взяти участь у творчому конкурсі "Зимова казка".

Районний Конкурс творчих робіт  проводиться з метою залучення до національного виховання дітей дошкільного віку, ознайомлення з народними традиціями, звичаями та обрядами, розширення дитячого світогляду, формування цілісного світобачення та виявлення талановитих  дітей дошкільного віку, сприяння самореалізації дітей та їх творчого розвитку, залучення батьків до участі в освітньому процесі закладу дошкільної освіти.

Конкурс проводиться за номінаціями: «Родинна творчість»; «Дитяча творчість»; «Оригінальна робота»; «Зимові фантазії».

ІІ. Завдання Конкурсу:

  • підтримка творчих здібностей дитини  дошкільного віку ;

  • виявлення інтересу до спільних родинних справ, свят, зустрічей тощо; виховання поваги до народних традицій і звичаїв;

  • популяризація дитячої творчості;

  • Залучення  батьків до участі в освітньому процесі;

  • активізація  сумісної творчості дітей та батьків.

ІІІ. Учасники:

 У Конкурсі  беруть участь  діти  старшого дошкільного віку закладів дошкільної освіти усіх типів та форм власності.

ІV. Проведення Конкурсу:

Конкурс проводиться у  закладах  дошкільної освіти усіх типів та форм власності з 15.01.2024  по  15.02.2024.

V. Вимоги до творчих робіт та їх оцінювання

5.1. Творчі роботи складаються з двох частин:

1 частина – казка, складена дитиною та  записана батьками, на зимову тематику з урахуванням зимових традицій, звичаїв та свят. Авторські казки не повинні перевищувати 1 сторінки друкованого тексту (шрифт Times New Roman 14, інтервал 1,5), аркуш формату А4.

2 частина – ілюстрація (малюнок) до казки, виконана учасниками конкурсу. Ілюстрації можуть виконуватися в будь-якій художній техніці, будь-якими матеріалами: олівцями, крейдою, гуашшю, фарбами, пастеллю, фломастерами тощо. Фото ілюстрації  повинно бути чітким.


Дослід

Малесенькі льодинки у високому небі — це замерзла водяна пара. З неї й утворилися сніжинки. У вітряну погоду сніжинки ламаються, утворюючи сніговий порох. У морозну погоду сніжинки, накладаючись одна на одну, під вагою нашого тіла риплять або ламаються. Коли мороз слабкий, сніжинки збираються у щільні білі кульки. А влітку, восени і навесні пара перетворюється на дощ. Діти досліджують будову незайманої сніжинки та протоптаної стежки, роблять висновки.


Безпека життєдіяльності

Металеві предмети в морозний день можуть завдати шкоди, якщо торкнутися до них мокрими руками, губами, язиком. Діти самостійно роблять висновки, що буває, якщо не дотримуватися правил безпечної поведінки.





0 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Рекомендації на день(02.05.24)

Відгадайте загадку: Тільки сонечко пригріло, То й розтанув білий килим. Клен радіє — певно, зна: В гості йде до нас … (весна). А які прислів'я про весну ви знаєте? Грак на горі — весна надворі. Навесн

bottom of page