top of page

  • nomepin

Водоспад доброти(12.01.24)

 - Доброго ранку, діти! Робити добрі справи, бути ввічливим та турбуватися про когось – це, насправді нескладно, але ж скільки добрих слів, посмішок та радості можна отримати навзаєм! Я впевнена, що ви вже добре знаєте, які саме вчинки можна назвати добрими та гарними, яким чином можливо комусь допомогти та в яких саме випадках це потрібно. Сьогодні ми ще раз закріпимо ці знання за допомогою цікавих завдань.

Мовленнєва гра «Подарунок на заданий звук»


-Цей хлопчик чомусь дуже засмучений. Зробимо йому невеличкий подарунок, щоб підняти настрій, але це повинен бути подарунок на певний звук. Подумай, які слова будуть влучними, підберіть по 2-3 слова на кожний звук, наприклад:

[О] – олівці, окуляри, обійми.

[Л] – листівка, ластик, літачок.

[Р] – робот, ракетка, ручка, розмальовка.

[М] – машинка, м’яч, мильні бульбашки.

[А] – автомобіль іграшковий, альбом, апельсин.

-Молодці! Ви зробили добрий вчинок та звеселили хлопчика. Додатково спробуйте зробити звукову схему одного зі слів. Для того, щоб згадати, як це робити, перегляньте відео:



Тепер розгляньте картинки та скажіть, які добрі справи роблять діти. Спробуй скласти речення до картинок за схемами, пам’ятаючи, що одна риска – це одне слово, а крапка в кінці позначає кінець речення.

Складання речень за схемою

      -Ви добре впоралися! А для того, щоб ви не забували про те, як гарно та приємно робити добрі вчинки та турбуватися про когось, пропоную вам розглянути водоспад доброти. Попросіть батьків допомогти вам прочитати та розрізати завдання, які можна виконувати кілька днів.

- І одразу ж пропоную вам зробити одне з завдань - потурбуватися про своїх близьких та рідних і подарувати їм трошки тепла, зробивши гарний та теплий светрик.

Малювання «Теплий светрик»

Матеріали: фарби, заготівка з кольорового паперу, пензлик, стакан з водичкою.



0 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page